Joss.

José de Meij

Creatief met de Hoofdletter ‘C’.

Interieur stylist, ontwerpster van keukens, badkamers, showrooms en fotografe.

JOSS Design is in 2008 opgericht door José de Meij. Een creatief die we kunnen omschrijven als een aanpakker in hart en nieren, met een liefde voor alles wat mooi is.

Hoe het begon

Als kind was José al creatief met een hoofdletter C. Knippen en plakken; daar hield ze zich mee bezig. Ze maakte al moodboards voordat ze wist wat dat waren. Haar kamer veranderde elke week opnieuw. Op die paar vierkante meter speelde zij continu met indeling en kleur.

Opleiding

Na de middelbare school besloot José haar talent verder te ontwikkelen binnen het Hout- en Meubileringscollege. Specialisaties; styling, meubel maken en complete woning inrichting. De opleiding werd met succes afgerond, maar José was niet klaar met leren.

Ze volgde diverse trainingen om, onder andere digitaal, écht goed bij te blijven. Zoals Autocad, Photoshop, Sketch up en V-Ray.

Naast deze trainingen besloot José zich verder te ontwikkelen op het gebied van beeld, ze begon in 2013 met een opleiding Fotografisch specialist op De Fotoacademie.

Door deze extra specialisatie wist zij zichzelf naar nieuw level te tillen. Ze zorgde hierdoor voor een nieuw perspectief in het styling- en designvak en ontwikkelde een manier van beeldvorming die nog meer eigen was. 

Carrière

José startte haar carrière bij Bruynzeel en zette deze voort bij Grando Keukens en Bad. Binnen deze twee bedrijven ontdekte ze dat met name het ontwerpen en stylen van de complete showroom haar ongelooflijk goed af ging. Ook leerde ze groots en conceptueel denken door binnen deze bedrijven nieuwe concepten en compleet nieuwe winkels te ontwerpen.

JOSS Design

Na 13 jaar loondienst werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. José begon voor zichzelf en pakte dat direct goed aan. Ze startte haar eigen styling en ontwerpbureau in 2008: JOSS Design.

Haar missie? Vernieuwing brengen in de keukenindustrie en andere ruimtes met een originele en open blik benaderen en (re)stylen. Van bedrijfskantines tot lerarenkamers en van kantoren tot showrooms.

Teamwork

Binnen JOSS Design wordt José iedere dag gelukkig van het (her)inrichten van ruimtes. Aan elke ruimte haar eigen draai geven, er creatief mee omspringen, problemen oplossen en werk uit handen nemen; dat geeft José energie.

VN-CAJ BV

Voor verbouwingen werkt José geregeld samen met N-CAJ BV. Betrouwbare all rounders die al jaren mee gaan, en de klappen van de zweep kennen.

The Maker Studio

Wanneer JOSS Design gevraagd wordt om een magazine of folder te ontwikkelen (deze vraag komt veelal vanuit bedrijven), werkt José graag samen met Linda Pijper van de Maker Studio. Deze bladenmaker vervulde in het verleden de functie van Hoofd Styling en Licenties bij VT Wonen. Op het moment werkt Linda, vanuit The Maker Studio, meer dan eens concepten uit in samenwerking met José.

Linda zorgt voor coördinatie van tekst, beeld, opmaak en advertising. JOSS Design verzorgt styling en fotografie.

Vandaag de dag

José gaat binnen JOSS Design nog even bevlogen, creatief en slagvaardig te werk als vroeger, op haar meisjeskamer. Maar inmiddels beschikt ze over een enorme berg ervaring, kennis en kunde.

Op basis van een waardevolle mix bestaande uit intuïtie, ervaring en educatie heeft José in de loop der jaren een indrukwekkend en divers portfolio ontwikkeld. En daar voegt ze jouw project maar wat graag aan toe!

Maak een afspraak