Joss.

José de Meij

Creatief met de Hoofdletter ‘C’.

Interieur stylist, Ontwerpster van keukens en interieurs en fotografe.

JOSS design is in 2008 opgericht door José de Meij. Een creatief die we met een gerust hart kunnen omschrijven als een aanpakker in hart en nieren, met een liefde voor alles wat mooi is.

Hoe het begon

Als kind was José al creatief met een hoofdletter C. Knippen en plakken; daar hield ze zich als het even kon, zoveel mogelijk, mee bezig. Ze maakte al moodboards voordat ze wist wat dat waren. Haar meisjeskamer veranderde elke week opnieuw. Op die paar vierkante meter die zij tot haar beschikking had, speelde zij continu met indeling en kleur.

Opleiding

Na de middelbare school besloot José haar talent verder te ontwikkelen binnen het Hout- en Meubileringscollege. Haar specialisatie? Styling, Decoreren en Inrichten. De opleiding werd met succes afgerond, maar José was zeker nog niet klaar met leren.

Ze volgde diverse trainingen om, onder andere digitaal, écht goed bij te blijven. Denk hierbij aan: Links een workshop Autocad, rechts een training Photoshop en tussendoor enkele lessen op het gebied van sketch up. 

Naast al deze trainingen besloot José zich bovendien verder te ontwikkelen op het gebied van beeld, het effect en de mogelijkheden daarvan. Ze begon in 2013 met een opleiding tot fotografisch specialist op De Fotoacademie.

Door deze extra specialisatie wist zij zichzelf wederom naar een nieuw level te tillen. Ze zorgde door middel van deze opleiding voor een nieuw perspectief op het styling- en designvak en ontwikkelde bovendien een manier van beeldvorming die nog meer eigen was. 

Carrière

José startte haar carrière bij Bruynzeel en zette deze voort bij Grando Keukens en Bad. Binnen deze twee bedrijven ontdekte ze dat met name het ontwerpen en stylen van keukens en badkamers haar ongelooflijk goed af ging. Maar ook leerde ze groots en conceptueel denken door binnen deze bedrijven showrooms en zelfs compleet nieuwe winkels te ontwerpen.

JOSS design

Na 13 jaar loondienst werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. José begon voor zichzelf en pakte dat direct goed aan. Ze startte haar eigen styling en ontwerpbureau: JOSS design.

Haar missie? Vernieuwing brengen in de keukenindustrie en andere ruimtes met een originele en open blik benaderen en (re)stylen. Van bedrijfskantines tot lerarenkamers en van kantoren tot showrooms.

Teamwork

Binnen JOSS design wordt José ook nu nog iedere dag gelukkig van het (her)inrichten van ruimtes. Aan elke ruimte haar eigen draai geven, er creatief mee omspringen, problemen oplossen en werk uit handen nemen; dat geeft José energie.

Van de Wijst Montage & Keuken Bouwers Plus

Voor verbouwingen werkt José geregeld samen met een tweetal partijen die al jaren mee gaan, het klappen van de zweep kennen en zich niet zo één, twee, drie gek laten maken. We hebben het dan over Van der Wijst Montage uit Uden en Keuken Bouwers Plus. José: “

Zij maken álles. Bovendien hebben ze aan één woord of tekening genoeg, waardoor onze samenwerking steeds weer soepel verloopt.”

The Maker Studio

Wanneer JOSS design gevraagd wordt om een magazine te ontwikkelen (deze vraag komt veelal vanuit bedrijven), werkt José graag samen met Linda Pijper van de Maker Studio. Deze bladenmaker vervulde in het verleden de functie van Hoofd Styling en Licenties bij VT Wonen. Op het moment werkt Linda, vanuit The Maker Studio, meer dan eens concepten uit in samenwerking met José.

Linda zorgt voor coördinatie van tekst, beeld, opmaak en advertising. JOSS design verzorgt styling en fotografie. Hannah Barrow (Graphic Designer & Illustrator) wordt vaak door Linda en José ‘ingevlogen’ om opmaak en ontwerp op zich te nemen. Een kloppend team dus, met korte lijnen en alle tools in huis voor een sterk concept.

Vandaag de dag

José gaat binnen JOSS design nog even bevlogen, creatief en slagvaardig te werk als vroeger, op haar meisjeskamer. Maar inmiddels beschikt ze over een enorme aanvullende berg ervaring, kennis en kunde.

Op basis van een waardevolle mix bestaande uit intuïtie, ervaring en educatie heeft José in de loop der jaren een indrukwekkend en divers portfolio ontwikkeld. En daar voegt ze jouw project maar wat graag aan toe!

Maak een afspraak